Νέα - Παραστάσεις


Ο Καραγκιόζης νύφη 24-5 21:00 (για ενήλικες): Ο Μπαρμπαγιώργος είναι έτοιμος να παντρευτεί την κοπέλα που του προξένεψαν αλλά τελευταία στιγμή διαλύεται ο γάμος. Για να μη γίνει φασαρία καθώς έχουν έρθει καλεσμένοι πείθουν τον Καραγκιόζη να αντικαταστήσει αυτός τη νύφη! 
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία!

Ο Καραγκιόζης γραμματικός 27-5 17:00: Ο Καραγκιόζης παριστάνοντας τον γραμματιζούμενο, στήνει μια επιχείρηση όπου αναλαμβάνει να βοηθήσει τους αγράμματους να στείλουν επιστολές σε συγγενείς κλπ. Μία κλασσική κωμωδία του θεάτρου σκιών από τις πρώτες που παρουσιάστηκαν στον μπερντέ.

Ο μυστηριώδης επισκέπτης 31-5 21:00 (για ενήλικες): Μία κοπέλα έχει ερωτευτεί παράφορα κάποιον μυστηριώδη ξένο χωρίς να γνωρίζει πολλά γι' αυτόν. Αυτός της αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο και συμβαίνουν τραγικά γεγονότα. Ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης επισκέπτης;

--------------------------------------------------------------------------------------

Σας περιμένουμε την Κυριακή 20-5 στις 12 π.μ.

"Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη"ζωντανή μουσική από τους:
Δημήτρης Σγουρινάκης: κιθάρα - φωνή
Χάρης Λιβάνιος: μπουζούκι

Μεζεδοπωλείο 
Καπνικαρέα
Ερμού 57 & Χριστοπούλου 2
---------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη" στο Τρίγωνο Καφεποτείο στο Παγκράτι--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου (6/5), παρουσιάζει την Κυριακή 6 Μαΐου (ώρα 11:00) την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Η νεράιδα της Μάνης», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.
Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης ανακαλύπτει ότι κάποιος του παίρνει το τυρί απ' το τυροκομείο. Έτσι, προσλαμβάνει τον Καραγκιόζη για να βρουν τον κλέφτη, ο οποίος δεν είναι άλλος από μια γυναίκα που όμως δεν μιλάει. Οι κάτοικοι της περιοχής, πιστεύοντας ότι η κοπέλα αυτή είναι νεράιδα ξεσηκώνονται ενάντια στον Μαυρομιχάλη, ο οποίος εν τω μεταξύ την έχει παντρευτεί.

Ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Ανδριώτης θα διασκεδάσει με τις φιγούρες του, μικρούς και μεγάλους, αναδεικνύοντας τη διαχρονική, καλλιτεχνική και ψυχαγωγική αξία του Θεάτρου Σκιών.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr/piopnews


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παραστάσεις Απριλίου στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Μοναστηρίου 40, Ακαδημία Πλάτωνος
Καραγκιοζοπαίχτης: Τάσος Ανδριώτης
Είσοδος: με ελεύθερη οικονομική συνεισφοράΠέμπτη 12 Απριλίου 21:00
"Ο θείος από την Αμερική
για ενήλικες


Ένας πλούσιος θείος φτάνει από την Αμερική για να επισκεφθεί τα ανήψια του. Όμως τα ανήψια του θέλουν να εκμεταλλευτούν την μεγάλη περιουσία του. Εδώ ο Καραγκιόζης πρωταγωνιστεί σε μια πολύπλοκη κωμωδία όπου σκιαγράφονται διάφορες πλευρές της ανθρώπινης ζωής σε ζητήματα όπως η απληστία, η αδικία και τα σχετικά.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 15 Απριλίου 13:30
"Ο Καραγκιόζης στη Σελήνη"Ένας τρελοεπιστήμονας ψάχνει εθελοντές για να ταξιδέψουν στη σελήνη. Στον πυραύλο μπαίνει ο Καραγκόζης και η παρέα του. Μόλις φτάσουν στον προορισμό τους, συναντούν την αρχόντισσα Σελήνη με την οποία είναι ερωτευμένος ο πολεμοχαρής Άρης. Η Σελήνη όμως δεν τον θέλει και ζητάει τη βοήθεια του Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης με τον Πλούτωνα, πατέρα της Σελήνης, θα εναντιωθούν στον Άρη. Μια συναρπαστική περιπέτεια φαντασίας με πολλά οπτικά εφέ και γέλια μέχρι δακρύων!

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 19 Απριλίου
"Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη"


Στο σαράι υπάρχουν 82 εντάλματα συλλήψεως του Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης μαθαίνει ότι καταζητείται και σκαρφίζεται ένα κόλπο για να τη γλιτώσει. Θα τη γλιτώσει άραγε; Μια απολαυστική επίκαιρη κωμωδία.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 22 Απριλίου 17:00Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης ανακαλύπτει ότι κάποιος κλέφτης του παίρνει το τυρί απ' το τυροκομείο. Έτσι παίρνει τον Καραγκιόζη βοηθό του ώστε να φυλάξουν καραούλι μέχρι να εμφανιστεί ο κλέφτης. Ξαφνικά εμφανίζεται μια γυναίκα όπου του χαμογελάει μα λαλιά δε βγάζει. Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης την ερωτεύεται και την παίρνει σπίτι του. Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς πιστεύουν ότι η κοπέλα αυτή είναι νεράιδα ξεσηκώνονται ενάντια του Μαυρομιχάλη.
--------------------------------------------------

"Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη"
Μία παράσταση αφιερωμένη στον καραγκιοζοπαίχτη από την Αμοργό Κωνσταντίνο Γεράκη.\
Τάσος Ανδριώτης: Θέατρο σκιών, μπουζούκι, τραγούδι
Συμμετέχει η κόρη του καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνου Γεράκη, Χριστίνα Γεράκη σε κιθάρα, τραγούδι.

Μουσική σκηνή "Μακάρι"
Ζωοδόχου Πηγής 125 και Κομνηνών
Νεάπολη Εξάρχεια
Τετάρτη 28 Μαρτίου 21:00

Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί, μπύρα"Τα εντάλματα του Καραγκιόζη" στο συνεργατικό καφενείο "το Μανταλάκι"
Μπάμπη Άννινου 15 - Άνω Πατήσια
Πέμπτη 22 Μαρτίου ώρα 20:00
Είσοδος: με ελεύθερη οικονομική συνεισφορα
3 Απίθανες κωμωδίες στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Μοναστηρίου 40, Ακαδημία Πλάτωνος
Καραγκιοζοπαίχτης: Τάσος Ανδριώτης
Είσοδος: με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά
Κυριακή 18/3 ώρα 13.30 - 15.00

Το μαγεμένο δεντρί:

Ο Πασάς οργανώνει ένα γλέντι στο σαράι προς τιμήν της κόρης του. Όμως υπάρχει ένας μύθος ότι το δέντρο που είναι στην πλατεία του σαραγιού, είναι στοιχειωμένο και μεταμορφώνει τον κόσμο. Έτσι έχει ειδοποιήσει τον Χατζηαβάτη να τελαλήσει στον κόσμο ώστε να μην περνάει από εκείνο το μέρος. Κάποιοι όμως αγνοούν τη διαταγή του Πασά και καθώς περνούν για το σαράι, το δέντρο τους μεταμορφώνει.
Πώς θα γλιτώσουν από αυτή τη συμφορά;
Μια κλασσική κωμωδία του θεάτρου σκιών με γέλια ακράτητα, ζουμερά και σπιρτόζικα!


Κυριακή 25/3 ώρα 13.30 - 15.00

Ο γάμος του Καραγκιόζη:

Ο Καραγκιόζης γνωρίζει και ερωτεύεται τη γυναίκα που του προξένεψαν. Οι γάμοι έχουν ανακοινωθεί και οι καλεσμένοι φτάνουν και το γλέντι ξεκινά για τον περιβόητο γάμο. 
Τι θα γίνει όμως όταν καταλάβει ο Καραγκιόζης ότι άλλη του προξένεψαν και με άλλη πάνε να τον παντρέψουν;
Μια υπέροχη κωμωδία με σπαρταριστά γέλια!!!


Πέμπτη 29/3 ώρα 21.00 - 22.00

Ο Καραγκιόζης πρωθυπουργός (για ενήλικες):


Η άδικη εξουσία του Πασά πέφτει και ο Καραγκιόζης καθώς είναι δημοφιλής στον λαό εκλέγεται πρωθυπουργός! Έτσι έχει αναλάβει καθήκοντα και μοιράζει υπουργεία στους φίλους του!
Όμως οι αντίπαλοι του θα προσπαθήσουν να εναντιωθούν.
Μια απολαυστική σατιρική κωμωδία!
Μη λείψει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου